Kvīnces un magoņu ievārījums ar āboliem “Skomorokhi”

Kvīnces un magoņu ievārījums ar āboliem “Skomorokhi”

Nesen atjaunojus diskusiju par ievārījumu un mājās gatavotu sagatavju tēmu, sabiedrībā raisījās pastiprināta interese. Šī iemesla dēļ turpinām dalīties pieredzē un atziņās, kas saistītas ar ievārījumu un džemu gatavošanu. Šoreiz apskatīsim ābolu un cidoniju ievārījumu, kas tiek papildināts ar kanēli un magoņu sēklām. Šis neparastais gan pēc izskata, gan arī pēc garšas produkts patiks arī tiem, kuriem ir visaugstākās prasības.

Ābolu ievārījuma ar cidonijām un magoņu sēklām recepte

Sastāvdaļas:

  • Cidonijas – 300 g
  • Āboli – 940 g
  • Cukurs – 360 g
  • Magoņu sēklas – 1,5 tējkarotes
  • Kanēļa standziņas – 2 gab.
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda (augļu iemērkšanai) + 35 minūtes (vāram)
  • Iegūtais daudzums: 900 ml ievārījuma

Kā pagatavot ābolu ievārījumu ar cidonijām un magoņu sēklām

Darba gaita:

  • Nomizo cidonijas un ābolus, izņem sēklas un centrs.
  • Sagatavotos augļus sagriež nelielos kubiņos un ievieto katlā, kurā tiks vārīts ievārījums.
  • Pievieno abas kanēļa standziņas (ieteicams tās ievietot vairāk augļu dziļumā), kā arī pievieno cukuru.
  • Atstāj istabas temperatūrā uz 1 stundu, lai augļi izdala sulu.
  • Katlu liek uz plīts un vāra uz vidējas uguns bez vāka apmēram 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot un noņemot putas, ja tādas veidojas.
  • No ievārījuma izņem kanēļa standziņas, tad pievieno magoņu sēklas. Turpina vārīt vēl 5–7 minūtes un pēc tam noņem trauku no plīts.
  • Sagatavoto ievārījumu nedaudz atdzesē, pēc tam pilda tīros burciņās. Uzglabā vēsā un tumšā vietā istabas temperatūrā, ievārījumam nav vajadzīga atdzesēšana.
Parašykite komentarą

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *